Agile Lean Leadership Mentor

Vejen mod agilitet tages et skridt af gangen og den er hverken lige eller har en endestation, men der kan alligevel tages initiativer til at nærme sig.

Vores ALL (Agile Lean Leadership) mentorordning tager udgangspunkt i og skaber fokus på specifikke forhindringer på den agile rejse.

Sammen med en ALH Mentor defineres konkrete problemstillinger, som diskuteres og mentoren tilbyder støtte og løsninger til.

Efter den første konsultation, består ordningen af 10 x 45 min. online konsultationer, som bevidst holdes fokuserede og kortfattede ud af respekt for alles værdifulde tid.

Detaljerne:

I følge ordbogen (Business Dictionary) er en mentor en senior eller erfaren person, som får til opgave at fungere som rådgiver, vejleder eller guide for en der er junior eller under oplæring.

Der er dog i overflod af definitioner af, hvad dette betyder i praksis. I Agile Lean Leadership netværket har vi en del erfaring, som kan bruges til at assistere folk på deres rejse mod agilitet. Omend der findes mange værdifulde former for mentorordninger, så er det, vi tilbyder, en standardiseret service til en fornuftig pris, så mentee’en let kan vurdere hvad der fås for investeringen i tid og penge.

Her er en overordnet beskrivelse af tilbuddet:

 1. Vi tilbyder mentorsamtaler i de følgende emner:
  1. At skabe en agil organisation: værdistrømme, processer og teams
  2. At arbejde agilt i og på tværs af teams ved brug af Scrum og andre frameworks
  3. At arbejde agilt personligt
  4. Det agile mindset. Hvad er det? Hvorfor er det værdifuldt? Og hvad er det ikke?
 2. Processen (kaldet Mentor Engagement) består af en række konsultationer, hvert af dem sat til 45 minutter.
 3. Et minimum af 8 sessioner er påkrævet. Konsultationerne holdes med et interval af 2, 3 eller 4 uger medmindre andet aftales.  Mentor’en og Mentee’en vil typisk mødes online eller evt. fysisk, hvis dette er omkostningsfrit.
 4. Mentee’en kommer til Mentor Engagementet med en tydelog idé om, hvad det primære diskussions mål (objective) er. Mentoren faciliterer og guider så dete emne bliver gennemarbejdet og der findes løsningsstrategier.
 5. Mentee’en må også rejse andre livsudfordringer for at afsøge løsninger i samarbejde med mentoren.
 6. Konsultationerne er rammesat lidt ligesom et Retrospektiv – faciliteret af Mentor’en. Her er eteksempel på en sådan start-ramme:
  1. Ofte vil konsultationen begynde med et kort check-in og en reflektion.
  2. Derefter samtales og prioriteres emnerne til dagens samtale – en slags Mini Backlog.
  3. Forige samtales emner genbesøges, inklusiv forandringer, eksperimenter eller opgaver som Mentee’en har accpteret i den forgangne tidsperiode.
  4. Herefter diskuteres de øvrige emner på Mini Backlog’en kort, så der efterlades mindst 20 minutter til den primære samtale (Prime Objective)
  5. Herefter prioriteres en fokuseret diskussion af, hvordan den primære problemstilling kan håndteres. Der opstår muligvis enighed om nogle ændringer, eksperimenter eller opgaver som Mentee’en vil tage op i den efterfølgende tidsperiode.
  6. Afslutningsvis rundes der af og og der aftales om noget bør ændres i konsultations format.
 7. Begge parter bliver muligvis enige om at Mentoren kan besvare nogle spørgsmål i mellem konsultationerne, men generelt er uaftalte opkald eller samtaler oftest ikke en del af aftalen.

Den første konsultation ses som et forsøg, hvor begge parter forsøger at etablere nok tillid og fælles mål til, at de kan fortsætte med Engagementet. Begge parter er frie til gratis at stoppe efter denne konsultation.

Priser

Standard prisen for at mentorordning for en junior person (oftest mindre end 10 års erfaring) er DKKR 6.000 ekskl. moms for alle otte konsultationer, for seniorer DKKR 9.000 ekskl. moms, for ledere DKKR 13.000 ekskl. moms. Der findes rabatter for non-profit organisationer. Hvis der er rejseomkostninger for Mentor’en, tillægges det prisen.

Kontakt os gerne for yderligere information via info@agileleanhouse.com

 

Kurt Nielsen
Leise Passer Jensen
Tom Mellor
Paul Norton
Arne Åhlander
Vibeke Christensen