GRATIS WEBINAR Ledelse – fra Stalin til Peter Plys

 

Onsdag d 3. Marts 2021, kl 19:00 CET. Varighed 1 time

Værter: Paul Norton and Kurt Nielsen

Sprog: engelsk

Henover de sidste 100 år har ledelsesstile svinget som en pendul fra den ene ydelighed til den anden – fra stilen bag Stalin og Saddam Hussein og deres brutale diktaturer over til den bekymringsfrie og nærmest tankeløse varient, hvor lederens øverste mål er selv at have det godt. Sammenligningen her er måske nok lidt synd for Peter Plys og hans konstante jagt efter honning, men måske karikaturerne alligevel siger dig noget.

Sammenlignelige mønstre findes indenfor organisatorisk ledelse, fra den hierarkiske stil med kommando-kontrol til de mere samarbejdende tilgange som frameworks inspireret af Agile og Lean læner sig op ad.

På dette gratis Webinar vil vi diskutere ledelsesudviklingen i nutidens komplekse verden, der er under konstant forandring med dens højtuddannede, teknisk kyndige arbejdsstyrke. Vores udgangspunkt og anbefaling er det tjener alle organisatoriske interessanter bedst at tilegne sig et team-baseret, inkluderende tilgang hvor alle bliver inviteret til at engagere sig og forpligtige sig på organisationen og kundernes kollektive mål.

Vi argumenterer for at hierarkiet med dets magtfokus og frynsegoder er nødt til at bliver erstattet af en mere nætværksorienteret fordeling af autorietet og ansvar. Hierarkiet bliver et ydre motivationselement i sig selv, så fokuset på at stige i graderne helt automatisk kommer til at overskygge folks indre motivation og dermed påvirke deres adfærd. Men til ære for James Madison så er vi også nødt til at skabe retsikkerhed og magtbalancer i organisationer, så der ikke er enkelt individer, der pludselig løber ud af en tangent for selv at skrabe indflydelse til sig.  

Alt dette kan dog være et udfordrende emne at diskutere åbent, da modstrettede synspunkter kan se så radikaliserede og polariserede ud, at mange ser modstanderen, som om de var i hvert deres hjørne som på billedet ovenfor. 

Kurt Nielsen
Paul Norton

Du kan tilmelde dig webinaret enten via mail til info@agileleanhouse.com eller gennem dette MeetUp link:

Leadership: from Stalin to Winnie the Pooh

Wednesday, Mar 3, 2021, 7:00 PM

Online event
,

12 Members Attending

Over the years, leadership styles have ebbed and flowed, ranging from the brutal dictatorships of Stalin, Saddam Hussein and sadly many others, to the happy-go-lucky, brainless variety where the only aim of the leader is having a good time. This might be a bit hard on Winnie the Pooh and his relentless quest for honey, but perhaps you get the idea….

Check out this Meetup →