Nyhedsbrev – Organisatorisk Lammelse

Organisatorisk lammelse

En ulejlighed eller en katastrofe

Organisatorisk lammelse forhindrer en virksomhed i at tjene sine interessenter; konsekvenserne kan variere fra mindre gener til større katastrofer. F.eks. kan fraværet af en støtteperson til den administrerende direktør gøre at kritiske beslutninger eller investeringer ikke bliver udført.

En forhindring for handling

Organisationsstruktur er ofte en kerne hindring for at handling kan finde sted. Begrænset kommunikation eller gennemsigtighed er synderne, men også den mere subtile måde, hvorpå status og titler skaber barrierer og forestillingen om, at kun idéer eller instruktioner fra oven er gyldige. Kampen er til dels med den menneskelige natur; vi ønsker instinktivt at beskytte os selv og frygter forandring.

“En krop i bevægelse forbliver i bevægelse”

Rollen som Product Owner er ofte undervurderet i organisationer, enten af ​​frygt for at afgive magt eller for forandring. Men aktive og kompetente PO’er kan være nøglen til at helbrede organisatorisk lammelse. Når PO’er fokuserer på kundeværdi, tjener de deres egen organisations bedste interesser. De administrerer og prioriterer backlogs for at reducere spild og sikre, at de vigtigste ting bliver gjort først. De skaber bevægelse, fremdrift og kontinuerlig fremgang – “et legeme i bevægelse forbliver i bevægelse” (Isaac Newton). Ved at fokusere på reel kundeværdi forhindrer de organisationen i at nøjes med middelmådige resultater.

Agile Lean Lederskab

For at læse mere om Agile Lean Leadership frameworket, PO’ens rolle og de understøttende værktøjer, se linkene nedenfor.

Gratis webinar d. 24/1 2023

Kommende kurser
Kursus katalog
Vore offentlige artikler
Downloads
Gratis Estimerings Booklet
Gratis prøveperiode af Cool Estimation App
Agile Estimerings Kort

Dette er eksemplar af vores ugentlige nyhedsbrev. Du kan skrive din mailadresse op her, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev: