Full Range Speakers

Using full-range speakers is our choice to avoid fiddling with the acoustic information at high energy levels and introducing phase errors and loss of minute spatial details in the music. Everything we do is adapting the cabinets and the damping,

Dansk

Højttalerenheder er de elektromekaniske komponenter i et højttalersystem, der sørger for at at omsætte elektriske signaler til lyd – bevægelse i luften. Stort set alle konstruktioner idag består af en magnetisk motor, der skaber bevægelse udfra elektriske impulser, koblet til en membran af en vis størrelse for at flytte en optial mængde luft. Membranen kan være fremstillet i papirmateriale, metal (aluminium f.eks.) eller en eller anden kombination med coating for at gøre membranen stiv og forhindre forvrængning.

Traditionelt har man delt højttalerenheder op efter det frekvensområde, de kunne dække:

  • Fuldtoneenheder, der klarer en stor del af det hørbare område selv (40-20.000 Hz)
  • Subwooferenheder, der kun håndterer de allerdybeste toner (20-150 Hz)
  • Wooferenheder, der håndterer bas og et stykke op i mellemtone området (30-2.000 Hz)
  • Mellemtone-enheder, der håndterer det kritiske mellemtone område (200-4.000 Hz)
  • Tweeters, der er til de højeste toner (2.000-20.000 Hz)

Når der anvendes flere enheder til hvert sin frekvensområde, indsættes typisk delefiltre, for at adskille signalerne til de forskellige enheder. Læs evt mere på Wikipedia (engelsk version) her…

Fuldtone enheder

Alpair 7 gold

Overvejer du at investere i et højttalersystem med fuldtone-enheder? I så fald er det god idé først at overveje, hvilken lydoplevelse du gerne vil opnå. Hvis dit mål er 120 dB lavfrekvens dynamik lokaliseret præcist i lyttepositionen, er et fuldtone-system nok ikke lige sagen. Sætter du derimod pris på åbenhed, dybde og præcis gengivelse af lydbilledet, ja, så finder du næppe et bedre system.

Fordele:

  • Musikken strømmer fra en punktformet lydkilde
  • Balanceret, tre-dimensionelt lydbillede – uanset hvor i rummet du befinder dig.
  • Intet delefilter med tilhørende fasefejl og overgangsproblemer i det frevensområde (200 – 4.000 Hz), hvor det menneskelige øre er mest sensitivt.
  • Som regel høj effektivitet og og dermed mindre krav til forstærkerudgangseffekt

Generelt passer fuldtone-systemer godt til musikgenrer, hvor tone og dynamik er vigtige elementer. Fans af blues, folk og mindre ensembler vil gå store oplevelser i møde, men vores større modeller håndterer såvel klassisk musik som tungere rock uden problemer.