Sustainability

All aspects of our production process are done with sustainability in mind. At the root of this is the use of bamboo, which has a very positive ecological footprint, which is key. Local production is a vital part as well. Minimal use of depletable or environmentally hazardous resources is maintained.

Dansk

 

Om bambus og bæredygtighed

Quali-Fi højttalere er fremstillet på bæredygtige principper. Grundmaterialet i vores hiQ og bassQ kabinetter er bambus, bambusstave som lamineres til en superstærk plade ved hjælp af miljøvenlig lim. Alle kabinetter efterbehandles med en økologisk bivoks, der beskytter overfladen og bringer bambusvedets naturlige, varme farvespil og smukke lød yderligere frem.

Bambus er verdens hurtigst voksende plante med egenskaber der minder om hårdt træ. Der findes mere end 1000 forskellige bambussorter, som kan klare sig under de mest forskellige vækstbetingelser. Planten er fuldt udvokset og kan høstes efter bare 3-5 år, hvilket gør den ideel til genbeplantning af fældede skovområder.

Nogle arter kan vokse sig meget store, med strå der bliver over 40 meter høje og næsten 30 centimer tykke. Bambus har en brudstyrke som er højere end stål og kan, i modsætning til eksotiske, hårde træsorter, høstes uden at gøre skade på den levende plante.

Selvom bambus er det eneste pandaen spiser er der ingen grund til at frygte at den kommercielle udnyttelse af bambus kommer til at true dette nuttede dyr. Der er rigeligt med bambus i verden og desværre meget få pandaer.

Bambus har mange anvendelsesmuligheder og har gennem årtusinder været benyttet som bygningsmateriale, medicin, fødevare, musikinstrumenter, møbler og både.

Bambusbeplantninger afgiver en højere mængde ilt til atmosfæren end et tilsvarende skovareal og er dermed en vigtig faktor i verdens samlede CO2 balance, bambus er op til 35% mere effektivt til at veksle CO2 til ilt end skov. Samtidig er det tætte og hurtigt forgrenende rodsystem ideelt til at modvirke erosion. Jorden under bambusplanterne væves ganske enkelt sammen til et uigennemtrængeligt tæppe og forhindrer effektivt udvaskning af muldlaget.

Der er derfor ikke noget bedre materiale end bambus, hvis grundmaterialet skal være produceret bæredygtigt.