Kanban Introduktion

Kanban er blevet en meget populær metode til at lede arbejdet i IT-industrien, en ligende fremgangsmetode omtales undertiden som Lean Software Development.

Kanban er anvendelsen af Lean produktionsprincipperne primært lært via Toyota Production System (TPS). Det centrale begreb er fokus på at kortlægge arbejdsgangen og på reduktion af lead-time og WIP (work in progress). Alt der har med Lean at gøre starter med værdistrømsanalyse, nøgleparametre der ofte bliver overvåget er lead-time og gennemløbshastighed.

Dette træningskursus tager deltagerne med på en overbliksgennemgang af Lean-universet, med særligt henblik på implementeringen af Kanban. Der er ligeledes fokus på at forstå forskellene mellem Kanban og andre metoder såsom Scrum.

Lean og Kanban er meget tættere på produktionstænkning med det konstante flow af arbejds-emner. Det er især velegnet til situationer hvor anmodninger på arbejds-emner forekommer spontant, og planlægning af iterationer og sprints som i Scrum bliver for svært. Kanban er meget mere event-drevet.

Deltagerne vil efter kurset være i stand til at skelne mellem de forskellige metoder og afgøre hvilken metode der passer bedst til deres situation.

Agenda:

Introduktion

Forbindelse til Lean og historisk baggrund

Kanban og Lean grundsten

  • Værdistrømsanalyse
  • Synliggørelse af ting, states og kø’er
  • Begrænsning af Work in progress, lead og gennemløbshastighed

Forskellige klasser af arbejde og tjenesteydelser
Kanban spil
Hvordan er forbindelsen mellem Kanban og Scrum
Kortlægge og reducere spild
Eksempler på implementering af Kanban
Rapportering og metrikker

Kursusdeltagerne vil modtage elektronisk kopier af kursusmaterialet, et toolkit med skabeloner og checklister, samt bevis på deltagelse.